воскресенье, 5 апреля 2020 г.

Українська мова
Шосте квітня
Дистанційна робота 
Диктант
           Листя тільки проклюнулося на березі на вільсі, на ліщині та осиці. На землі зацвіли фіалки і барвінок. А біля води розквітла пахуча черемха. 
           У цей час оживають не тільки рослини. Птахи зустрічають весну дзвінким щебетанням.
          Серед різних пернатих співаків особливим голосом вирізняються солов'ї. Солов'їна пісня зачаровує кожного, хто її слухає. Тільки один співак замовкає, а інший уже розпочав свої трелі.
1. Взначити граматичну основу у реченнях.
2. Знайди дієслова минулого часу, визнач рід ( якщо дієслово вжите в однині).



1 комментарий:

  1. грамота пішохода не быжыть при переході вулиці. ви можете не помітити машину.
    а водій не встигне загальмувати. не кречіть на вулицях не відвертайте увагу водіїв. не грайтеся на проїжій частині вулеці. бутьте обережними щоб не сталося лиха. ніколи не порушуйте правила дорожнього руху.
    завдання 2
    правда у вогні не горить у воді не тоне. не брудни крениці бо захочеш водиці. взимку літа не здоженеш. шила вмішку не сховаєш. не відкладай на завтра те що можна зробити сьогодні. слово-не горобец вилитить - не спіймаєш. краще не обіцяти як не здержати
    завдання
    намагайся робити все своєчасно. не забувай скласти з вечора портфель. ніколи не запізнюйся на уроки. всі завдання виконуй охайно щоб не переписувати і не виконувати вдруге. пояснення вчителя слухай уважно не витрачай багато часу на виконання домашнього завдання. у тебе повинен залишатися час для спорту і відпочинку.

    ОтветитьУдалить